10 Şubat 2008 Pazar

Gamze Ozcelik - Adliyelik Ünlüler

MÜZİK, SAHNE VE PODYUM DÜNYASININ TANINMIŞ İSİMLERİ 2007 YILINDA, ÇEŞİTLİ NEDENLERLE ADLİYELİK OLDU
2007 yılında gündemin ilk sıralarına oturan manken Tuğba Özay, Beşiktaş'taki bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı kavga ve yaralama olayına ilişkin, 8 Ağustos'ta ifade vermek üzere geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alındı.

Gözaltında bulunduğu sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Özay, daha sonra özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde hakim karşısına çıkarıldı.
"Suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım" suçundan tutuklanan Özay, 11 Ağustos'ta Paşakapısı Cezaevine konuldu. Özay'ın da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturma halen sürüyor.
Bu arada, manken Tuğba Özay'ın, Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 47 sanıklı dava kapsamında ise İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam ediliyor.
Türkücü İbrahim Tatlıses ile "Banker Kastelli" olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in de sanıkları arasında bulunduğu bu davada, 2007 yılı içinde Şarkıcı Alişan Serkan Tektaş da "sanık" sıfatıyla ifade verdi. Davanın son celsesinde mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Tuğba Özay'ın, "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" ve "Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlarından 2 yıldan 6,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Alişan Serkan Tektaş'ın da "suç işlemek için kurulan örgüte yardım ve yataklık etmek" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngören Cumhuriyet Savcısı, türkücü Tatlıses'in ise "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verilmesini istedi.
"PLAN YAPMAYIN PLAN" ŞARKISI NEDENİYLE DAVA
"Ozan Arif" olarak tanınan Arif Şirin'in sözlerini yazdığı ve türkücü İsmail Türüt'ün seslendirdiği "Plan yapmayın plan" adlı şarkıya yapılan ve internet sitelerinde yayımlanan kliplerle ilgili Hrant Dink'in öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan sanıkları övücü nitelikte bulunması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
Soruşturma sonucunda, Türüt, Şirin ve söz konusu klibi hazırlayıp, paylaşıma sunan 2 kişi hakkında dava açıldı.
Manken ve oyuncu Gamze Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydettiği ve internet yoluyla yaydığı iddiasıyla Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gökhan Demirkol 3 yıl, olaya karıştığı öne sürülen Salih Yıldırım da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davanın diğer 11 sanığı ise beraat etti.
TUĞBA EKİNCİ'YE 2 BİN 400 YTL PARA CEZASI
Model Zeynep Yılmaz'ın aracına beyzbol sopasıyla vurarak zarar verdiği gerekçesiyle Ümraniye 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan şarkıcı Tuğba Ekinci, 2 bin 400 YTL adli para cezasına çarptırıldı.
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Kadıköy'de kuaför Mehmet Gülsüm'ün dövülmesiyle ilgili şarkıcı Gökhan Özen'e verilen 10 ay hapis cezasının ertelenmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.
Sanatçı Hülya Avşar, evinin yanındaki arsada bulunan meyve ağaçlarını havuz yaptırmak amacıyla kestirdiği ve bu şekilde "mala zarar verme" suçunu işlediği iddiasıyla Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada beraat etti.
Alanya'da verdiği bir konserde, "ölen askerler için yüreğim yanıyor, öldürülen her gerilla için de yüreğim kanıyor" dediği iddiasıyla "bölücü örgüt propagandası yapmak" suçundan İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan türkücü Ferhat Tunç'un ilk duruşmada beraatı kararlaştırıldı.
Seda Sayan'A VERİLEN CEZAYA BOZMA
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, şarkıcı Seda Sayan'a, yaptığı televizyon
programında, "dini nikahı övdüğü ve çok eşliliği desteklediği" gerekçesiyle adli para cezası veren yerel mahkemenin kararını bozdu.Hamburg Lurup Anneler ve Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha Ak, Cemil İstekli adlı kişiye ikinci eş olmak için Siverek'e gelin giden Gülten Esen'i ekrana çıkaran Sayan'ın, "dini nikahı iyi göstererek ve Gülten Esen'i destekleyerek kanunla suç sayılan dini nikahı ve birden fazla evlenmeyi övdüğü" gerekçesiyle yargılanması istemiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Sayan hakkında, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "suçu ve suçluyu övmek" hükmünü düzenleyen 312/1. maddesi uyarınca, 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.
Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Sayan'ı, 5237 sayılı TCK'nın 215. maddesinde düzenlenen "suçu ve suçluyu övmekten" 1 ay 6 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, Sayan'ın cezasını 720 YTL adli para cezasına çevirdi.
Seda Sayan'ın kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire, Sayan hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğine hükmetti.
ORHAN GENCEBAY'A BERAAT İSTEMİ
Sanatçı Orhan Gencebay, İMKB'de manipülatif işlemler yaparak yapay piyasa oluşumuna neden olunduğu iddiasına ilişkin 9 sanıkla birlikte yargılandığı İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların beraatını talep etti.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan "Çanta 6" adlı uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve haklarında dava açılan şovmen Okan Karacan'ın da aralarında bulunduğu 24 kişinin yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2007 yılı içinde başlandı.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde oyuncular Seda Akman ile Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak" suçlarından açılan davanın ilk duruşması da 18 Haziran'da yapıldı. Duruşmaya katılan Akman ve Bazan, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini bildirdiler.
YEŞİM SALKIM'A YAKALAMA EMRİ
Şarkıcı Yeşim Salkım hakkında, manken Güzide Duran'a ilişkin bazı beyanlarında hakaret unsuru bulunduğu iddiasıyla açılan davada, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ifadesinin alınabilmesi için yakalama emri çıkartıldı. Salkım'ın celse arasında ifade vermesi üzerine yakalama emri kaldırıldı. Aynı dava kapsamında Güzide Duran da, "şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi.
İlker İnanoğlu'nun, manken Güzide Duran'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava da Bakırköy 8. Sulh Ceza Mahkemesi de İnanoğlu'nun zorla getirilmesini kararlaştırdı. Duran'ın bu davada da "şikayetçi" sıfatıyla ifadesi alındı.
Organizatör Kadir Haluk Şentürk'ün, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava kapsamında, "tanık" olarak dinlenmesi amacıyla duruşmalara çağrılan manken Aysun Kayacı'nın, ifade vermemesi üzerine mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi. Celse arasında ifadesini veren Kayacı hakkındaki karar kaldırıldı.
MANKENİ CEP TELEFONUNDAN CİNSEL TACİZ DAVASI
Manken Ceylan Saner, kendisini cep telefonundan geç saatlerde arayarak taciz ettikleri iddiasıyla 2 kişinin yargılandığı dava kapsamında, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Saner, sanıklardan şikayetçi oldu.Şarkıcı Burçin Coşkun'a telefon mesajlarıyla cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen müzik yapımcısı Erol Köse'nin de, 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bağcılar 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ifadesine başvuruldu.
Şovmen Mehmet Ali Erbil de sunuculuğunu yaptığı programda pantolonunu çektiği kişinin cinsel organının görünmesine ilişkin, "hayasızca harekette bulunmak" suçundan İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, celse arası ifade verdi.
Oyuncu Arzu Yanardağ da boşanma aşamasında olduğu eşi Ali Serter'in yaralama suçundan İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Yanardağ, Serter ile aralarında çıkan bir tartışmada başını çarparak yaralandığını kaydetti.
Manken Şenol İpek'in, bir televizyon programındaki sözlerinin hakaret içerikli olduğu iddiasıyla İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, manken Şebnem Schaefer ile annesi "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.
Türkücü Mustafa Topaloğlu hakkında, bir televizyon programındaki sözleri üzerine yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Bülent Ersoy'un, Kadıköy Adliyesi'nde "şikayetçi" olarak ifadesine başvuruldu.

Hiç yorum yok:

eXTReMe Tracker